Με κομβικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρώπης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επελέγη ως κομβικός πάροχος του προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe που δημιουργείται με στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

  • Real.gr
Με κομβικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρώπης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επελέγη ως κομβικός πάροχος του προγράμματος EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, το οποίο είναι μια νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργείται αυτή τη χρονική περίοδο με στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά, πολιτιστικά φεστιβάλ.

Εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος, η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα παρέλαβε από την TUV AUSTRIA HELLAS την πιστοποίηση ISO 20121, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων, παραστάσεων και εκθέσεων.

Λαμβάνοντας μέρος στο EFFE, τα φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν σημαντικά τις διασυνδέσεις τους ανάμεσα σε καλλιτέχνες, διευθυντές φεστιβάλ, εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορείς χάραξης πολιτικής.

Μέσω του δικτύου αυτού τα φεστιβάλ θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέα προγράμματα, εξαιρετικά καλλιτεχνικά ταλέντα και νέες ευκαιρίες για συνεργασία.

Στόχος του EFFE, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να διευρύνει την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση ως προς το τι συμβαίνει στον κόσμο των φεστιβάλ.

Το Ίδρυμα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, έχει ήδη απευθυνθεί και ενημερώσει έναν ευρύτατο αριθμό πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φεστιβάλ της χώρας και ήδη έχουν εγγραφεί 25 ελληνικά φεστιβάλ.
 
Παράλληλα έχει αυξηθεί και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του EFFE, με την Ελλάδα να έρχεται στην 6η θέση διεθνώς, καταδεικνύοντας έτσι το αυξημένο ενδιαφέρον των ελληνικών φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v