Νίκολιτς: Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πολιτών χωρίς πολιτική σημασία

"Η Σερβία δεν οφείλει να σχολιάζει σε κανέναν τις δηλώσεις πολιτών της, κυρίως εκείνων που στην πολιτική δεν σημαίνουν τίποτα" δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

  • Real.gr
Νίκολιτς: Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πολιτών χωρίς πολιτική σημασία
"Η Σερβία δεν οφείλει να σχολιάζει σε κανέναν τις δηλώσεις πολιτών της, κυρίως εκείνων που στην πολιτική δεν σημαίνουν τίποτα" δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη θέλει η Σερβία να δικάσει τον Βόισλαβ Σέσελι και ότι ο λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο ζητείται από τη Σερβία να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Σέσελι, είναι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κροατία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS, είπε ότι του φαίνεται πως η Ευρώπη θα θέλει τώρα η Σερβία να δικάσει τον Βόισλαβ Σέσελι, ότι "χάθηκαν σε αυτό το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν" και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και ο Σέσελι πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου.

"Τι συμφώνησαν και ποιο είναι το σχέδιό τους δεν γνωρίζω. Η Σερβία δεν έχει καμία σχέση με αυτό" υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "άρχισε να φιλονικεί με τη Σερβία", πιθανώς λόγω των εκλογών στην Κροατία και ότι άλλος λόγος δεν υπάρχει.

"Η Σερβία δεν είναι υποχρεωμένη σε κανέναν να σχολιάζει δηλώσεις των πολιτών της, κυρίως εκείνων που στην πολιτική δεν έχουν καμία σημασία" υπογράμμισε.

Η Σερβία συνειδητά προχωρά προς την ΕΕ, ανέφερε, σημειώνοντας ότι το κάνει αν και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι και πόσες θυσίες θα επιφέρει αυτό.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε ότι ο Σέσελι δεν τα κατάφερε στη Σερβία, ανέμενε ευφορία κατά την υποδοχή του από τους υποστηρικτές του και ενστικτωδώς και ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στη Χάγη να δώσει παράσταση, αλλά η Σερβία δεν θέλει παραστάσεις.

Στην παρατήρηση ότι οι σχέσεις Σερβίας και Κροατίας είναι "στην εποχή των παγετώνων", ο κ. Νίκολιτς απάντησε ότι οι δύο χώρες είναι σε καλή πορεία και ότι πρέπει να περιμένουν να περάσουν οι εκλογές στην Κροατία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι στην Κροατία δεν μπορεί να κερδίσει υποψήφιος σε εκλογές, αν δεν παρουσιαστεί ως κάποιος που μισεί τους Σέρβους.

"Σε εμάς τα κόμματα δεν μπορούν να περάσουν το όριο για την είσοδο στη Βουλή, αν μισούν τους άλλους. Να πόσο μπροστά είμαστε εμείς" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

"Ο επόμενος πρόεδρος της Κροατίας, είτε είναι ο νυν, είτε νέος θα θέλει σίγουρα να έχει καλές σχέσεις με τη Σερβία. Πρέπει να περιμένουμε έως ότου τελειώσουν οι εκλογές και θα τακτοποιηθούν τα πράγματα. Πρέπει να υπομείνουμε με αξιοπρέπεια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προεδρικές εκλογές" σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v