«Δύναμη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων το ΠΑΣΟΚ»

Συνέντευξη Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη «Οικογένεια και Δίκαιο: Νέες ανάγκες, νέοι θεσμοί. Οι Μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ».

  • Real.gr
«Δύναμη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων το ΠΑΣΟΚ»
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Οικογένεια και Δίκαιο: Νέες ανάγκες, νέοι θεσμοί. Οι Μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν: ο Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ζέφη Δημαδάμα, Γραμματέας Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ, ο Μαρίνος Σκανδάμης, τ. Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βασίλης Χρονόπουλος, Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ, ο Aντώνης Βγόντζας, Νομικός, με συντονιστή τον Βασίλη Κατσαφάδο, Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ.

Παρέμβαση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, έκανε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου.

Ο N. Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία βελτίωσης του Οικογενειακού Δικαίου και αναφέρθηκε στην σύσταση του Οικογενειακού Δικαστηρίου, δίνοντας έμφαση στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δύναμη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Εν συνεχεία, η Z. Δημαδάμα, έδωσε το δικό της μήνυμα μέσω της φράσης «το παιδί δεν αποτελεί λάφυρο», αναγνωρίζοντας τη σημασία υιοθέτησης συναινετικών διαδικασιών από τους γονείς μετά από ένα διαζύγιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης της κοινής επιμέλειας των παιδιών για τη διασφάλιση της ψυχοσυναισθηματικής τους ισορροπίας.

Από την πλευρά του, ο M. Σκανδάμης, αναφέρθηκε στο νέο Ποινικό Κώδικα και στην ανάγκη υιοθέτησης του νέου Σωφρονιστικό Κώδικα καθώς και στην καθοριστική σημασία τους για την απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Β. Χρονόπουλος, αφού επιβεβαίωσε τη βούληση του ΠΑΣΟΚ για την επέκταση του δικαιώματος σύναψης σύμφωνου συμβίωσης από ομόφυλα ζευγάρια (που περιλαμβάνεται στις προτεινόμενες διατάξεις) αναφέρθηκε στον τρόπο που ο πρόσφατα ψηφισμένος Κώδικας Μετανάστευσης προστατεύει την μεταναστευτική οικογένεια από την απώλεια του δικαιώματος νόμιμης διαμονής, τις διατάξεις για τη δεύτερη γενιά μεταναστών και τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Ιθαγένειας.

Τέλος, ο Α. Βγόντζας, κάνοντας μία αναδρομή στους σημαντικούς νόμους που έχει εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ στα καίρια ζητήματα του οικογενειακού δικαίου, αναφέρθηκε ειδικότερα στο σεβασμό στις επιλογές των γυναικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v