Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου

Εκφράστηκε η ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα -πολιτική, οικονομία κ.ά.- και της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων.

  • Real.gr
Συνάντηση Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου Βλάντιμιρ Μαρίνκοβιτς.

Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε η ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα -πολιτική, οικονομία κ.ά.- και της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με την Επιτροπή Ελληνοσερβικής Φιλίας του σερβικού κοινοβουλίου.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και η μεταξύ τους συνάντηση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Νωρίς το απόγευμα, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον κινηματογράφο Ζβέζντα, που είναι υπό κατάληψη από πολίτες που ζητούν να επαναλειτουργήσουν οι παλιοί κινηματογράφοι και να μην γίνουν σούπερ μάρκετ. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης σ' αυτή την κίνηση των πολιτών.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εργασίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, θα επισκεφθεί την πόλη Ομπρένοβατς, που "πνίγηκε" από τις πλημμύρες την περασμένη άνοιξη.

Το βράδυ είναι προγραμματισμένη ομιλία του κ. Τσίπρα στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο