Βούτσης: Οσοι ψηφίσουν για Πρόεδρο δίνουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8…

  • Real.gr
Βούτσης: Οσοι ψηφίσουν για Πρόεδρο δίνουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση
«Στελέχη και μάλιστα βουλευτές που θήτευσαν στον αντιμνημονιακό χώρο από διάφορες διαδρομές, το ότι κάνουν το βήμα να περάσουν στον απέναντι χώρο να δώσουν φιλί ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση και στην πολιτική της είναι αποστασία από τη συγκεκριμένη πολιτική άποψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τόνισε: «Αυτή η πρωτοβουλία εμφανίζεται σαν προπομπός της κυβερνητικής, με τις εσωτερικές της αντιφάσεις, για να μην πάμε σε εθνικές εκλογές τώρα, αλλά να υπάρξει μία συνεννόηση, όπως τη λένε, η οποία είναι η κυβερνητική γραμμή. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Στο ερώτημα αν αυτοί οι βουλευτές οι οποίοι είναι ήδη σε αυτό το κλίμα είναι οι λεγόμενοι «κουμπαράδες» ή οι λεγόμενοι αποστάτες ο κ. Βούτσης είπε: «Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι στελέχη και μάλιστα βουλευτές που θήτευσαν στον αντιμνημονιακό χώρο από διάφορες διαδρομές, το ότι κάνουν το βήμα να περάσουν, διότι κατ’ εμάς αυτό γίνεται, στον απέναντι χώρο, να δώσουν φιλί ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση και στην πολιτική της είναι αποστασία από τη συγκεκριμένη πολιτική άποψη. Τελεία και παύλα. Ολα τα άλλα είναι άλλα θέματα τα οποία δεν θίγω και ούτε έχω κάτι να πω. Αλλά προφανώς πρόκειται περί πολιτικής μετακίνησης μείζονος».

Και πρόσθεσε: «Μην κοροϊδευόμαστε, μιλάμε για ανθρώπους, θα μπορούσα να πω και για ονόματα δεν υπάρχει πρόβλημα από τη Δεξιά ή από την Αριστερά οι οποίοι θήτευσαν στον αντιμνημονιακό χώρο αυτά τα 2-2,5 χρόνια είτε μέσω των κομμάτων τους, είτε με τις ατομικές τους διαδρομές ως ανεξάρτητοι. Το ότι τώρα θα συνηγορήσουν στο να δοθεί αυτό το φιλί ζωής προς την κυβερνητική πολιτική είναι μία διαφοροποίηση πολύ σημαντική από την πολιτική τους στάση. Δεν είναι ύποπτο, ούτε κακό».

Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και τώρα, υπό το βάρος της διαπραγμάτευσης, να συμφωνήσει σε συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προσδιορίζοντας και ημερομηνία εθνικών εκλογών ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Καμία τέτοια περίπτωση. Σας το λέω ευθύτατα και αφορά και τη συνταγματική αναθεώρηση. Η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει τη σημασία της με νωπή λαϊκή εντολή. Δεν αποδεχόμαστε μία ατζέντα η οποία θα μπει από την παρούσα πλειοψηφία και η οποία θα είναι μία συντηρητική ως άκρως συντηρητική ατζέντα. Γενικώς το πάει η μπάλα στην εξέδρα την ώρα που καίγεται η κοινωνία και η χώρα και ζητούνται και άλλα μέτρα, που ούτε η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να δώσει το να συζητάμε γενικώς “κομ ιλ φο” περί προεδρίας, των θεσμών και της συνταγματικής αναθεώρησης είναι κάτι το οποίο δεν θα το εκτιμήσουμε θετικά από την πλευρά μας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v