Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βροχές και σήμερα – Βελτίωση από Τετάρτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, περιμένουμε σήμερα.

  • Real.gr
Βροχές και σήμερα – Βελτίωση από Τετάρτη
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, περιμένουμε σήμερα.

Σταδιακά ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ να περιορίζονται στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη. Τοπικά έντονες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη βορειοδυτική Μακεδονία όπου οι θερμοκρασίες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, από 7 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, όπου επίσης το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους που ενδέχεται παροδικά να είναι έντονες και βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως τις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v