Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής ο "Επίλογος 2014"

Σε μια όμορφη και γεμάτη συγκίνηση βραδιά, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου

  • Real.gr
Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής ο Επίλογος 2014
Σε μια όμορφη και γεμάτη συγκίνηση βραδιά, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» παρουσίασε χθες, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Megaron Plus, την 23η έκδοσή του «Επίλογος 2014» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» τιμώντας παράλληλα δύο σημαντικούς εκφραστές του Πολιτισμού που με το έργο τους ανέδειξαν την Τέχνη τους αλλά και το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως: τον κορυφαίο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη του κινηματογράφου Νίκο Κούνδουρο και την σπουδαία τραγουδίστρια και μοναδική ερμηνεύτρια των έργων του Μ. Θεοδωράκη Μαρία Φαραντούρη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασαν τη φετινή έκδοση «Επίλογος 2014» ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης Κ. Γεωργουσόπουλος, ο αρχισυντάκτης της, δημοσιογράφος Ι.Ν. Μπασκόζος και ο διευθυντής της έκδοσης Τ. Βλαστός κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην ύλη του τόμου που περιλαμβάνει τα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.

Όλοι τους επεσήμαναν πως ο κόσμος στρέφεται στην αξία των τεχνών και του πολιτισμού ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκαν videos για το έργο των τιμώμενων και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κ.κ. Νίκου Κούνδουρου και Μαρίας Φαραντούρη.

Τις τιμές απένειμαν ο δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς, και ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Για το έργο και την προσωπικότητα τους μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδη, για τον Ν. Κούνδουρο και ο εικαστικός και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος για την Μ. Φαραντούρη.

Όλοι μίλησαν με θέρμη και θαυμασμό για το έργο και την διαχρονική αξία των τιμηθέντων.

Τόσο η κα Φαραντούρη όσο και ο κ. Κούνδουρος, μέσω της κας Καραμητσαπουλου που παρελαβε το βραβείο του, ευχαρίστησαν τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Μεγάρου ο οποίος ανταπέδωσε τα αισθήματα του με θερμά χειροκροτήματα.

Επίσης έγινε ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου “Gina Bachauer”, με τα έργα:

- Louis Moreau Gottschalk: “Souvenirs d' Andalousie”, έργο 22, "Caprice de Concert"
- Franz Liszt: “O lieb, so lang du lieben kannst”, S. 298
- Robert Schumann: “Widmung”, έργο 25/1
- Johann Strauss II/ Λευτέρης Μισιργής: Φαντασία πάνω σε θέματα από την οπερέτα "Η Νυχτερίδα"

Βάσια Αλάτη σοπράνο

Λευτέρης Μισιργής πιάνο

Επιμέλεια-προετοιμασία μουσικού προγράμματος του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer

Τη βραδιά παρουσίασε για άλλη μία χρονιά ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ ο κος Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Μ. Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κος Ν. Σοφιανός, ο ανεξάρτητος βουλευτής κος Μίμης Ανδρουλάκης ο Σύμβουλος του ΥΠΠΟΑ κος Π. Πολυχρονόπουλος, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και καλλιτέχνες, όπως οι : Αλ. Λυκουρέζος, Γ. Μπαμπινιώτης, Λ. Καρρά, Μ. Πλέσσας, Αλ. Βοβολίνη, Άγγ. Παπαδημητρίου, Ν.Φ. Μικελίδης, Μαρ. Κωχ, Δ. Πιατάς, Λ. Ταγματάρης,Τρ. Καρατζάς, Μιχ. Μητρούσης, Ντ. Καρύδης, Θ. Κατσαφάδος κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με κοκτέιλ στο ζεστό χώρο του φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» του ΜΜΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v