Ακρόπολη των... Lego στο Μουσείο Ακρόπολης

Ευφάνταστη μακέτα, φτιαγμένη με τα γνωστά τουβλάκια, δωρήθηκε πρόσφατα από το Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ

  • Real.gr
Ακρόπολη των... Lego στο Μουσείο Ακρόπολης
Μια Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego θα μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης.

Η ευφάνταστη μακέτα, φτιαγμένη με τα γνωστά τουβλάκια, δωρήθηκε πρόσφατα από το Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ στο Μουσείο Ακρόπολης.

Θα παρουσιάζεται στον δεύτερο όροφο, όπου στεγάζονται το εστιατόριο, η βιβλιοθήκη και μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων...



Η Ακρόπολη δημιουργήθηκε αποκλειστικά από 120.000 τουβλάκια Lego σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught και έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson.
 
Το Μουσείο Ακρόπολης ετοιμάζει παιδικά προγράμματα για το 2015 που θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να πειραματιστούν κι εκείνοι με παρόμοια τουβλάκια.

Δύο μορφές

Σε έκθεση στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, που προηγήθηκε, η Ακρόπολη αναπαραστάθηκε με τη βοήθεια των γνωστών Lego, σε δύο μορφές, όπως είναι σήμερα αλλά και όπως ήταν κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή.

Η συγκεκριμένη έκθεση και τα εκθέματα δημιουργήθηκαν για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σε παιδιά κυρίως, αλλά και σε ενηλίκους για την αρχαιότητα.

Το Μουσείο Νίκολσον είναι το μεγαλύτερο μουσείο αρχαιοτήτων της Αυστραλίας. Πριν από την Ακρόπολη, είχε παρουσιάσει το Κολοσσαίο, ενώ τώρα ετοιμάζει την Πομπηία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής σε αυριανή συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v