Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009 το μπρεντ

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ μειώθηκε κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι.

  • Real.gr
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009 το μπρεντ
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ μειώθηκε κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009, λόγω της μόνιμης ανησυχίας για τη μεγάλη προσφορά του σε παγκόσμιο επίπεδο και τις υποτονικές προοπτικές ζήτησης.

Νωρίτερα σήμερα, το μπρεντ υποχώρησε στα 62,75 δολάρια το βαρέλι. Στη διάρκεια της εβδομάδας, η τιμή του μπρεντ έχει μειωθεί περίπου 9 σεντς, ενώ έχει μειωθεί 45% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των 115 δολαρίων το βαρέλι που σημείωσε τον Ιούνιο.
 
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε έως τα 58,80 δολάρια, που είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, IEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να συνεχίσουν να πιέζονται καθοδικά, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης το 2015 και προέβλεψε ότι η προσφορά θα αυξηθεί από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών).

Ειδικότερα, ο IEA μείωσε κατά 230.000 βαρέλια την ημέρα σε 900.000 βαρέλια την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2015, καθώς αναμένει μικρότερη κατανάλωση καυσίμων στη Ρωσία και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο.

Ο ΟΠΕΚ, στις χώρες του οποίου αντιστοιχεί το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, αναθεώρησε προς τα κάτω την τρέχουσα εβδομάδα την πρόβλεψή του για τη ζήτηση του 2015 στο χαμηλότερο επίπεδο δέκα και πλέον ετών.

Οι δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η χώρα του δεν θα μειώσει την παραγωγή και μία αναπάντεχη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα αργού και διυλισμένου πετρελαίου οδήγησαν τις τιμές του προς τα κάτω μέσα στην εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v