Απάντηση Βούλγαρου ΥΠΕΞ στον Μεντβέντεφ για την ένταξη στην ΕΕ

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ντανιέλ Μίτοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες, ότι εάν ήταν στη θέση του Ρώσου πρωθυπουργού θα ανησυχούσε περισσότερο για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας.

  • Real.gr
Απάντηση Βούλγαρου ΥΠΕΞ στον Μεντβέντεφ για την ένταξη στην ΕΕ
Απάντηση στα σχόλια του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις αρνητικές συνέπειες της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έδωσε χθες ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ντανιέλ Μίτοφ.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, δήλωσε σε δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες, ότι εάν ήταν στη θέση του Ρώσου πρωθυπουργού θα ανησυχούσε περισσότερο για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας, την εκροή ξένων επενδύσεων, την υποτίμηση του ρουβλίου και την απομόνωση της χώρας.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η Dnevnik, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν βρισκόταν σε μια τέτοια θέση, δεν θα έδινε συμβουλές περί συμπεριφορών και γεωπολιτικών επιλογών στη Βουλγαρία, την Ουκρανία ή κάποια άλλη χώρα.

Ο κ. Μίτοφ δήλωσε ακόμη ότι έχει γίνει πρακτική της Ρωσίας να επικρίνει τη Βουλγαρία κι επεσήμανε πως όταν η χώρα του εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2007, η παγκόσμια οικονομία είχε καταγράψει σημαντική ανάπτυξη, γεγονός που είχε θετικό αντίκτυπο και στη Βουλγαρία.

Κατόπιν τούτου, ωστόσο, ακολούθησε η μεγάλη, παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία -όπως υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός- δεν αποτελεί ευθεία συνέπεια της ένταξης της Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Ο κ. Μίτοφ ανέφερε επίσης ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ουκρανία στον δρόμο προς την ένταξη στην "ευρωπαϊκή οικογένεια".

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αρνητική εκστρατεία κατά της Βουλγαρίας, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασυμβίβαστο με τη διατήρηση μιας καλής φιλικής σχέσης και διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v