Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλογιάννης: Θετικό το αποτέλεσμα στο τέλος της διαδικασίας

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Κεφαλογιάννης: Θετικό το αποτέλεσμα στο τέλος της διαδικασίας
Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εγώ έχω μια σταθερή πεποίθηση ότι υπολογίζοντας και τους συναδέλφους βουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά και τα διεθνή θέματα και τα τοπικά, τα ελληνικά θέματα, νομίζω ότι στο τέλος αυτή η βουλή, όπως έλεγα από την αρχή και θέλει και μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόέδρο της Δημοκρατίας. Και το αποτέλεσμα θα είναι θετικό στο τέλος της διαδικασίας που θα χρειαστούν οι 180 βουλευτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου μπορεί να χρειαστεί κάποια πολιτική παρέμβαση όπως να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές μέσα στο 2015 ώστε να εκτονωθεί και η πίεση προς τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απάντησε: «Ασφαλώς, χρειάζονται συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι εκλογές πρέπει να γίνονται στο τέλος κάθε τετραετίας. Ηταν μία καλή πολιτική συνήθεια από το 1974, μετά τη μεταπολίτευση δεν είχαμε αστάθεια όπως είχαν άλλες χώρες. Κυρίως η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε.. Νομίζω ότι αυτό ήταν θετικό για την πορεία της Ελλάδας. Ζήσαμε την καλύτερη δημοκρατία που υπήρξε ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Βεβαίως έχουμε κάνει τα λάθη μας, βεβαίως πληρώνουμε τώρα ένα πολύ μεγάλο τίμημα, αυτών των λαθών, βεβαίως έχουμε μπλέξει σε μία δύσκολη περιπέτεια, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα. Τώρα αν σε επίπεδο πολιτικού συμβιβασμού υπάρξουν προτάσεις όπως αυτές των εκπροσώπων των ανεξάρτητων το προηγούμενο διάστημα έχουμε ευήκοα ώτα να τους ακούσουμε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v