Με το βλέμμα στη δεύτερη ψηφοφορία

Ν. Κακλαμάνης: Η χώρα αυτήν την στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές - Σκανδαλίδης: Κοινό μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Λυκούδης: Στα χέρια της κυβέρνησης η δυνατότητα να αλλάξει το κλίμα με την αντιπολίτευση - Σηφουνάκης: Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης.

  • Real.gr
Με το βλέμμα στη δεύτερη ψηφοφορία
Ένα 24ωρο μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίτευξη συναίνεσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επεσήμανε την ανάγκη συμφωνίας για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης και διενέργεια εκλογών εντός του 2015.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα αυτήν την στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές. Ήμουν από αυτούς που βγήκαν δημόσια από την πρώτη στιγμή μόλις είδα την πρωτοβουλία των 8 και είπα να μην απορρίψουμε αυτήν την πρόταση, να τη συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: Καμιά συμφωνία - Θα φτάσουμε μέχρι τέλους

Πολιτική συναίνεση, προκειμένου να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ζήτησε, μέσω του realfm 97.8, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, προειδοποίησε πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο «χάρτης» των ανεξάρτητων

«Στα χέρια της κυβέρνησης είναι οι πρωτοβουλίες για να βρεθεί πεδίο συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να μπορέσει αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλώντας στον realfm 97.8, εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ανοιχτή γραμμή Αθήνας - Βρυξελλών για τις εξελίξεις

«Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για την χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης», είπε ο Νίκος Σηφουνάκης.

Η πρότασή του είναι πολύ κοντά σε εκείνη των οκτώ βουλευτών, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι καταθέτει την προσωπική του άποψη, επιμένοντας όμως ότι πλέον είναι διάχυτη στους βουλευτές…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v