Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gmail: Αποστολή αρχείων του Drive ως συνημμένα

Τα αρχεία του Google Drive μπορούν να αποσταλούν μέσω του Gmail ως επισυναπτόμενα και όχι με την μορφή link, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

  • Real.gr
Gmail: Αποστολή αρχείων του Drive ως συνημμένα
Το Gmail συνεργάζεται πλέον καλύτερα με το Drive δίνοντας τη δυνατότητα αποστολής αρχείων από το δεύτερο, σαν κανονικά αρχεία και όχι ως link ώστε να το κατεβάσει ο παραλήπτης από το Drive.

Μέχρι σήμερα, ο αποστολέας μπορούσε να επισυνάψει ένα link, προς τα αρχεία που είχε αποθηκευμένα στο Google Drive του και επιθυμούσε να "στείλει". Έτσι, μπορούσαν να αποσταλούν μέχρι 10GB δεδομένων, αλλά μόνο μέσω link.

Αυτό αλλάζει καθώς ο αποστολέας θα μπορεί να ορίζει στο Gmail ποιο αρχείο του από το Google Drive θέλει να επισυναφθεί, αρκεί αυτό να είναι μέχρι 25MB.

Αυτός δεν είναι ο μοναδικός περιορισμός που έχει η νέα δυνατότητα, καθώς τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με τα Google Docs/Slides/Sheets μπορούν να αποσταλούν μόνο μέσω link.

Όλα τα υπόλοιπα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Drive, θα μπορούν να αποσταλούν και με τους δύο τρόπους.

Με αυτή την αλλαγή η Google θέλει να ισχυροποιηθεί έναντι του ανταγωνισμού (Dropbox, OneDrive) και να κάνει το Drive μια υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων online και όχι δημιουργίας εγγράφων, κάτι που πέτυχε με τον διαχωρισμό της από τα Docs, Slides και Sheets.

Τέλος, θυμίζουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες είναι δυνατή η επεξεργασία των επισυναπτόμενων αρχείων του MS Office στο Drive.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v