Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: «Η χώρα θα βγει από τον βούρκο»

Σε Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. (VIDEO)

  • Real.gr
Τσίπρας: «Η χώρα θα βγει από τον βούρκο»
Ως «σοβαρή καταγγελία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα όσα κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει σε Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των Περιφερειακών προγραμματικών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη προκειμένου να φτάσει στο κόκκαλο. «Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές, αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από τις εισαγγελικές αρχές «Αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ενημερώθηκε για τις καταγγελίες Χαϊκάλη λίγο πριν την συνάντηση του με την Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή, τη συνέχεια των μνημονίων κι ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει «μαξιλαράκια», θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή, έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο».







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v