Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθησαν τρεις λαθρέμποροι στο Μαυροβούνιο

Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να πουλήσουν οπλισμό σε αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας.

  • Real.gr
Συνελήφθησαν τρεις λαθρέμποροι στο Μαυροβούνιο
Τρεις λαθρέμποροι όπλων, με διεθνή δράση, συνελήφθησαν στο Μαυροβούνιο με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να πουλήσουν οπλισμό σε αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μαυροβουνίου.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, βάσει εντάλματος σύλληψης του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου της ιντερπόλ στην Ουάσινγκτον σε διεθνή επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν μέλη της αστυνομίας του Μαυροβουνίου, της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και της Διεύθυνσης Ερευνών του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (DIICOT) της Ρουμανίας.

Οι συλληφθέντες είναι οι Κρίστιαν Βιντίλ, 44 ετών υπήκοος Ρουμανίας, Βίρτζιλ Φλάβιου Γκεορκέσκου, υπήκοος Ρουμανίας 42 ετών και Μάσιμο Ρομανιόλι, 43 ετών υπήκοος Ιταλίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου της ιντερπόλ στην Ποντγκόριτσα, Ντέγιαν Τζούροβιτς, χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Με βάση το κατηγορητήριο του δικαστηρίου, του νότιου τομέα της Νέας Υόρκης, οι συλληφθέντες ίδρυσαν εγκληματική οργάνωση και είχαν σκοπό την πώληση μεγάλης ποσότητας στρατιωτικών όπλων στην οργάνωση FARC, με στόχο τη δολοφονία Αμερικανών υπηκόων στην Κολομβία.

Οι Βίντιλ, Γκεοργκέσου και Ρομανιόλι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησαν να πουλήσουν οπλισμό από όπλα έως εκτοξευτές πυραύλων, σε άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση ανταρτών.

Ο κ. Τζούροβιτς δήλωσε ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ποντγκόριτσας, όπου ορίστηκε η προφυλάκισή τους και ότι είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες για την έκδοση τους στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v