Έκρυθμη η κατάσταση στο Μιζούρι

Αντιδράσεις για τον νέο θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από τη δολοφονία, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

  • Real.gr
Έκρυθμη η κατάσταση στο Μιζούρι
Αντιδράσεις προκάλεσε στις ΗΠΑ ο νέος θάνατος Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Ο 18χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού σε βενζινάδικο (βράδυ Τρίτης τοπική ώρα) στο προάστιο Μπέρκλεϊ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, ο οποίος τράβηξε όπλο και τον απείλησε με αυτό την ώρα που ο αστυνομικός τον πλησίασε στο βενζινάδικο όπου βρισκόταν μαζί με ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

«Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», ανέφερε ο ίδιος.

Βίντεο που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σεντ Λούις, φέρεται να δείχνει τον νεαρό να υψώνει το όπλο του, πριν δεχθεί πυρά.



Η αστυνομία του Σεντ Λούις, πάντως παραδέχθηκε ότι «έγιναν κακές επιλογές».

Όπως είπε ότι το θύμα ύψωσε όπλο -αλλά δεν πυροβόλησε- πριν δεχθεί τρεις σφαίρες από αστυνομικό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο 18χρονος ήταν «γνωστός στις Αρχές» και αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρεις ένοπλες επιθέσεις, ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπή.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον μαύρο Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη κατά της αστυνομικής βίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v