Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τη Δημοκρατική παράταξη στο... ΠΑΣΟΚ!

«Στο εξής θα είμαστε πλέον… ΠΑΣΟΚάρες», αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Γιατί ο Ευ. Βενιζέλος εγκαταλείπει το στρατηγικό σχέδιο της συγκρότησης της ΔΗΠΑΡ και επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ!

  • Real.gr
Από τη Δημοκρατική παράταξη στο... ΠΑΣΟΚ!
Σε -ακόμη μία- αναπροσαρμογή της τακτικής του οδηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να συγκροτήσει νέο κόμμα και να κατέλθει με αυτό στις εκλογές, καθώς και με την κίνηση του Σπύρου Λυκούδη να είναι υποψήφιος με το Ποτάμι.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη είναι πλέον αναγκασμένη να εγκαταλείψει το στρατηγικό σχέδιο για συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, κατά τα πρότυπα της Ελιάς, προκειμένου να υπερβεί το ΠΑΣΟΚ και την παραδοσιακή του βάση που εμμένει σε αντιδεξιά κατεύθυνση και με στόχο ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ηγεμονεύσει στο χώρο.

Το «φλερτ» με τον Σπύρο Λυκούδη δεν απέδωσε, παρότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε αποφασισμένος να του παραχωρήσει και τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι Μεταρρυθμιστές οδηγήθηκαν στο νέο κόμμα που επιδιώκει να εκφράσει τον εκσυγχρονισμό, το Ποτάμι, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χώρος να καλύπτεται στο μεγαλύτερό του μέρος από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η παραμονή του Νίκου Μπίστη στη Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πλέον την ολόθερμη στήριξη του Κώστα Σημίτη προς το ΠΑΣΟΚ, παρότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει προχωρήσει σε κίνηση στρατηγικής συμμαχίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και αυτό, καθώς ο Κώστας Σημίτης θα αναγκαστεί στο εξής να κλείνει το μάτι και στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η κάλυψη του εκσυγχρονιστικού χώρου από το Ποτάμι δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο Ευ. Βενιζέλος είναι αναγκασμένος να στραφεί στην υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και να εγκαταλείψει τη Δημοκρατική Παράταξη.

Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη έχει ως βασικό στόχο να χρεώσει στον Γιώργο Παπανδρέου τη διάσπαση της εναπομείνουσας «παράταξης» και ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να επιμείνει στο όνομα και τα σύμβολα , ακόμα - ακόμα και στη συνεχή επίκληση του ονόματος του ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

«Θα είμαστε πλέον ΠΑΣΟΚάρες» συνηθίζουν να λένε τις τελευταίες μέρες στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, αν και γνωρίζουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο το όνομα που φέρει ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και τις πολιτικές που θα αναπτύξει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικές που θα παραπέμπουν σε συνεργασία με την αριστερά, την ίδια στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη θα αναγκαστεί να παίξει το χαρτί των οικουμενικών σχημάτων, χαρτί που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v