Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μόσχα θα εμποδίσει κάθε "μη εγκεκριμένη διαδήλωση"

Μετά την έκκληση του Αλεξέι Ναβάλνι σε κινητοποιήσεις.

  • Real.gr
Η Μόσχα θα εμποδίσει κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση
Η δημαρχία της Μόσχας θα εμποδίσει «κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση», ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος της ρωσικής πρωτεύουσας λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι, τον οποίο η ρωσική δικαιοσύνη καταδίκασε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

«Βάσει του νόμου οι δυνάμεις ασφαλείας θα εμποδίσουν κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση. Δεν υπάρχει εναλλακτική», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ένας αξιωματούχος της δημαρχίας της Μόσχας.

Ο Ναβάλνι ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο κέντρο της Μόσχας για να «καταστρέψουν» την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας καταδίκασε σήμερα τον γνωστό επικριτή του Κρεμλίνου σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για υπεξαίρεση χρημάτων. Την ίδια ποινή φυλάκισης, χωρίς όμως αναστολή, επέβαλε στον αδελφό του Όλεγκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι καταδίκες αυτές αποτέλεσαν έκπληξη καθώς η ρωσική εισαγγελία είχε ζητήσει αρχικά να επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον Όλεγκ και δέκα ετών στον Αλεξέι.

«Από όλες τις αποφάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν αυτή ήταν η πιο επιεικής», επισήμανε ο Αλεξέι Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter, καταγγέλλοντας ωστόσο τη ρωσική κυβέρνηση ότι «βάζει στο στόχαστρο τους οικείους μου» για να τον εκδιώξει από την πολιτική σκηνή.

«Το καθεστώς αυτό δεν αξίζει να υπάρχει, πρέπει να καταστραφεί», υπογράμμισε.

Η έκκλησή του για τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων ακολούθησε αυτή που είχαν κάνει νωρίτερα υποστηρικτές του. Ήδη περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει στον Facebook ότι σκοπεύουν να συμμετάσχουν στη «συνάντηση» που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Μανέζ μπροστά από το Κρεμλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v