Στα «μαχαίρια» τα …δύο ΠΑΣΟΚ

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Χαρ. Τρικούπη ότι δεν θα ασχολείται με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου και θα «αδιαφορεί» απέναντι σε τυχόν προκλήσεις, ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε εκ νέου χθες στον νεότευκτο φορέα του χώρου.

  • Real.gr
Στα «μαχαίρια» τα …δύο ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζουν να «σφάζονται» στα …δύο ΠΑΣΟΚ. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν θα ασχολείται με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και θα «αδιαφορεί» απέναντι σε τυχόν προκλήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε εκ νέου χθες στον νεότευκτο φορέα του χώρου, ενώ δεν δίστασε να συγκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή(!) που αποτελεί επί πενταετία τον «στόχο» του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην οποία του παρέδωσε την χώρα το 2009.

Σημειώνοντας πως το κόμμα του είναι «πάρα πολύ στεναχωρημένο από αυτό που συμβαίνει», αλλά και «αποφασισμένο, συσπειρωμένο και επίμονο», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη.

Επιμένοντας να διεκδικεί την Ιστορία του χώρου για λογαριασμό αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος εμφανίστηκε να αισθάνεται ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, μεταξύ άλλων για την ακεραιότητα της παράταξης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «τα πολιτικά παιδιά του Αντρέα Παπανδρέου είναι εντός του ΠΑΣΟΚ και σήμερα και στα δύσκολα», υποστήριξε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η …σύγκριση που επιφύλαξε στον Γιώργο Παπανδρέου, με τους άλλους πρώην πρωθυπουργούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Οι τέως πρωθυπουργοί φέρονται με συγκεκριμένο τρόπο», είπε, «βλέπουμε πώς φέρεται ο Σημίτης, ο Καραμανλής, πώς φέρονται όλοι»…
«Για να υπάρχει διάσπαση, πρέπει να υπάρχει ενότητα και συνοχή», απάντησε εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Πεταλωτής.

«Όταν ο πολιτικός φορέας που ανήκαμε μέχρι χθες κατάντησε ένα κέλυφος, αυτό που κάναμε πριν δύο μέρες είναι η πιο ενωτική πράξη», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι στο κίνημα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενδιαφέρονται να γίνουν ούτε ‘τρίτος πόλος’ ούτε συμπλήρωμα κανενός.

«Δική μας επιλογή είναι να αναπτύξουμε το Κίνημα με τέτοια δυναμική ώστε να εκφράσουμε πάλι τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, τον δημοκρατικό πολίτη, να σταματήσει αυτή η πολιτική ασφυξία στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού», είπε, προτείνοντας αλλαγές, που θα βοηθήσουν τον χώρο να φύγει από την ταύτιση με τη δεξιά, κάτι που «χρεώνουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά από την συνύπαρξή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση.

Απαντώντας δε, στην κριτική που δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, ο κ.Πεταλωτής ζήτησε «να σταματήσει το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας την πάγια ρητορική του πρώην πρωθυπουργού από τότε που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ότι «στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα χρεοκοπούσε και από τις παθογένειες του παρελθόντος, αλλά κυρίως, από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v