LIVE: Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των γαλλικών αρχών για τους υπόπτους στην επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό. Τα αδέρφια Κουάσι, Σαίντ και Σερίφ φέρονται να είναι οι δράστες της αποτρόπαιας εκτέλεσης 12 ατόμων. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Real.gr
LIVE: Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών και του στρατού για τους υπόπτους στην επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό, ενώ «φουντώνει» η συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία. Τα αδέρφια Κουάσι, Σαίντ και Σερίφ φέρονται να είναι οι δράστες της αποτρόπαιας εκτέλεσης 12 ατόμων και υπάρχουν αναφορές ότι λήστεψαν βενζινάδικο στην βόρεια Γαλλία.

17:11 Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς δήλωσε ανήσυχος για το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλο χτύπημα από τους δράστες του μακελειού στο περιοδικό Σαρλί Εμπντό.

17:06 Οι μουσουλμάνοι ηγέτες της Δύσης και σε ολόκληρο τον κόσμο καταδίκασαν την επίθεση αλλά εξέφρασαν την ανησυχία τους για την μία ενδεχόμενο άνοδο του αντιμουσουλμανικού συναισθήματος στη Γαλλία, όπου διαμένει ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων. Η αστυνομία ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε έκρηξη σε κατάστημα φαγητού κοντά σε τζαμί στην πόλη Villefrance-sur-Saone.

16:56 Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι για την επίθεση εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Villers-Cotterêts η οποία βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά από το Παρίσι. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

16:45 Δέκα βόμβες μολότοφ και δύο σημαίες τζιχαντιστών βρέθηκαν από τους ερευνητές στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν χθες στο Παρίσι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του περιοδικού, σήμερα γνωστό από πηγή που συμμετέχει στις έρευνες για την υπόθεση και μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v