LIVE: Καταδίωξη στη ΒΔ Γαλλία - Οι δράστες κρατούν ομήρους

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πυροβολισμούς και καταδίωξη των δύο υπόπτων για το μακελειό στη Charlie Hebdo στην περιοχή της Πικαρδίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς ομήρους (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

  • Real.gr
LIVE: Καταδίωξη στη ΒΔ Γαλλία - Οι δράστες κρατούν ομήρους
Υπόθεση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις εταιρείας της κωμόπολης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βορειο-ανατολικά του Παρισιού, έπειτα από ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες με χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε εκείνα των καταζητούμενων υπόπτων της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Ο αριθμός των ατόμων που κρατούναι όμηροι δεν είναι γνωστός.

Οι δράστες καταδιώκονται από αστυνομικά οχήματα και 3 ελικόπτερα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δίνουν οδηγίες στους κατοίκους να παραμείνουν οχυρωμένοι σπίτια τους.

Οι δύο άνδρες, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν φορούσαν κουκούλες όταν έκλεψαν ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τους αναγνωρίσουν και να καλέσουν την αστυνομία. Η κλοπή σημειώθηκε στο Montagny Sainte-Félicité (Oise).



Όλο το βράδυ ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας χτένιζαν την περιοχή για τους αδελφούς Κουασί, ενώ όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο Dammartin-en-Goële στο Seine-et-Marne, λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Roissy.

Περίπου 90.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v