Aπάντηση του Γ. Γεωργαντά στις καταγγελίες των Συντονιστών Εκπαίδευσης

Απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες των Συντονιστών Εκπαίδευσης (Μορφωτικών Ακολούθων), αλλά και των Συλλόγων Γονέων σχολείων του εξωτερικού, που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Realnews...

  • Real.gr
Aπάντηση του Γ. Γεωργαντά στις καταγγελίες των Συντονιστών Εκπαίδευσης
Απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες των Συντονιστών Εκπαίδευσης (Μορφωτικών Ακολούθων), αλλά και των Συλλόγων Γονέων σχολείων του εξωτερικού, που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Realnews (11/1/2015) και ανέφεραν ότι την ημέρα ανακοίνωσης των εκλογών το υπουργείο Παιδείας έσπευσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να προκηρύξει την πλήρωση με απόσπαση 11 θέσεων συντονιστών εκπαίδευσης σε ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές του εξωτερικού, προκειμένου να βολέψει «ημέτερους», απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς στην μακροσκελή απάντησή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται για διαδικασία καθαίρεσης των εν ενεργεία Συντονιστών Εκπαίδευσης, αλλά για την αποκατάσταση της ομαλότητας μιας διοικητικής διαδικασίας που κατέληξε σε παράταση της θητείας τους.

Όπως υπογραμμίζεται το Συμβούλιο Επιλογής των Συντονιστών θα συγκροτηθεί με μεταγενέστερη των εκλογών διοικητική απόφαση, ενώ η μοριοδοτήση των κριτηρίων για την επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάση των κείμενων διατάξεων περί της επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v