Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εξώφυλλο μετά το μακελειό - Συναγερμός στην Γαλλία

Με την φράση «όλα συγχωρούνται» και ένα σκίτσο του Μωάμεθ κυκλοφορεί το περιοδικό Σαρλί Εμπντό (VIDEO)

  • Real.gr
Το εξώφυλλο μετά το μακελειό - Συναγερμός στην Γαλλία
Ο θάνατος τον συναδέλφων τους δεν τους πτόησε. Τους πείσμωσε περισσότερο. Έξι μέρες μετά το μακελειό  κυκλοφορεί το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη, θα έχει σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, η οποία φιλοξενεί στο κτίριο της τους εργαζόμενους του περιοδικού, στο εξώφυλλο θα βρίσκεται ο Μωάμεθ με το γνωστό πλέον πανό: «Είμαι και εγώ Σαρλί». Πάνω από τον προφήτη θα υπάρχει η φράση «όλα συγχωρούνται».

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Παρίσι υπό τον φόβο ενός νέου χτυπήματος. Τρεις ημέρες μετά τον «εφιάλτη» που εκτυλίχθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα σε κάθε γωνία και ανά λίγα μέτρα πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί με παρατεταμένα τα όπλα αποδεικνύουν ότι στην «πόλη του φωτός» έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός.

Με το χέρι στη σκανδάλη οι δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν τη γαλλική πρωτεύουσα φυλάσσοντας κάθε πιθανό στόχο. Δρόμοι, μνημεία, αξιοθέατα και καταστήματα φρουρούνται από συνολικά 10.000 και πλέον στρατιώτες και 5.000 αστυνομικούς.

Έντονη είναι η παρουσία τους και σε σταθμούς του μετρό, σε σχολεία, σε αεροδρόμια αλλά και σε εβραϊκά καταστήματα. Ενώ ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων. Ενισχυμένη είναι και η φύλαξη πυρηνικών σταθμών και εργοστασίων. Συγχρόνως, άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά ρούχα κινούνται ανάμεσα στους πολίτες στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι έντονος αφού σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές στο Παρίσι υπάρχουν κι άλλοι «πυρήνες» των «τζιχαντιστών» και με την παραμικρή ευκαιρία είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν».

Ο Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας» και ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια «αληθινή εσωτερική επιχείρηση» και υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά μας».

Φόβος σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέο χτύπημα

Τρόμος για νέο χτύπημα έχει σκεπάσει ολόκληρη την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα την Ιταλία, την Γερμανία αλλά και την Ισπανία και το Βέλγιο. Στις χώρες αυτές τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα με την ενίσχυση φύλαξης πιθανών στόχων. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έκανε εκτενή αναφορά στις πληροφορίες που φαίνεται να έχουν δώσει οι Αμερικανοί στους Ιταλούς για ενδεχόμενο χτύπημα στο Βατικανό.

Σοκάρουν βίντεο και φωτογραφίες από το εβραϊκό παντοπωλείο

Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας είδαν καινούργια βίντεο από τις σκηνές τρόμου στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ. Όμηροι κρύφτηκαν μέσα σε ψυγεία προκειμένου να σωθούν από τον «τζιχαντιστή», ενώ συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία γυναίκας που έζησε το μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Μια γυναίκα έντρομη με το μωρό της στην αγκαλιά τρέχει πανικόβλητη. Μόλις είχε γλιτώσει από τη δολοφονική μανία του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα τρομαγμένοι πολίτες κρύφτηκαν μέσα στα ψυγεία, για να γλιτώσουν από τον τρομοκράτη. Έμειναν κλεισμένοι στους -3 βαθμούς Κελσίου.


Real.gr ΜΑΡΤΥΡΙΑ by realmedialive


Real.gr ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ by realmedialive

Φωτογραφίες με τους δύο μακελάρηδες της Charlie Hebdo να ληστεύουν βενζινάδικο. Τα πρόσωπα τους φαίνονται καθαρά:





Οι εικόνες είναι από την κάμερα ασφαλείας του βενζινάδικου.

Στη Συρία μέσω Τουρκίας η καταζητούμενη χήρα

Βίντεο με την αποκαλούμενη μαύρη χήρα, τη σύζυγο του μακελάρη «τζιχαντιστή» έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τουρκικές Αρχές χθες. Η γυναίκα που θεωρείται άκρως επικίνδυνη και καταζητείται σε όλη τη Γαλλία ενδέχεται να βρίσκεται στην Συρία, μέσω της Τουρκίας.

Στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και στον έλεγχο των διαβατηρίων διακρίνεται η Κουμεντιέν να φοράει μαντίλα και να συνοδεύεται από νεαρό άνδρα. Σύμφωνα με τους Τούρκους έμεινε στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τις 4 του μήνα. Μετά αναχώρησε για τη Συρία. Τα ίχνη του κινητού της χάθηκαν στις 8 Ιανουαρίου.


Real.gr Η ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v