Ο Αλ. Δερμεντζόπουλος σε φορείς του Έβρου

Συναντήσεις με δημάρχους και προέδρους παραγωγικών φορέων ενόψει των εκλογών.

  • Real.gr
Ο Αλ. Δερμεντζόπουλος σε φορείς του Έβρου
Σειρά συναντήσεων με τοπικές αρχές και παραγωγικούς φορείς του Έβρου είχε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των επαφών του με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις τους, εξέφρασε τη ικανοποίηση του στο πολύπλευρο και έργο τους, ενώ διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή του και την ολόπλευρη στήριξη που θα παρέχει μέσα από τη Βουλή για να καταστεί ο Έβρος πόλος βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την ενίσχυση των κρίσιμων τομέων της παιδείας, της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και της έρευνας.

Με το δήμαρχο Σουφλίου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο της πόλης του Σουφλίου ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον κ. Πουλιλιό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τόσο στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και σε επίπεδο υποδομών, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς και οι αναπτυξιακές προοπτικές για το Σουφλί, μέσα από τον συντονισμό των δράσεων της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.



Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κύριας πύλης θαλάσσιας επικοινωνίας της Θράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συζήτησαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρο Σταυράκογλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί τις Πέμπτης τις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Σταυράκογλου.



Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωσε τον κ. Δερμεντζόπουλο για τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων του λιμανιού που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του.

Ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος από τη δική του πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Θράκης, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η θέση του και να καταστεί ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός και εμπορικός κόμβος για την κίνηση εμπορευμάτων από και προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης της Αλεξανδρούπολης

Ο Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία επισκέφθηκε το δημαρχιακό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης, όπου είχε συνάντηση με τον πρώτο πολίτη της πρωτεύουσας του Έβρου.

Στις συνομιλίες τους κυριάρχησαν η ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δήμο, το συντονισμό των επόμενων ενεργειών για την δρομολόγηση και υλοποίηση και άλλων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.



Παράλληλα, ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημερώθηκε και για τις ενέργειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου στην πόλη, τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από το νέο σχολικό έτος και αποτελούν καρπό της γόνιμης συνεργασίας του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς

Για την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων στην περιοχή του Έβρου συζήτησαν ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε γόνιμη και ουσιαστική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.



Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον κ. Δερμεντζόπουλο για την πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στην περιοχή του Έβρου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κατασκευή της περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και η σύνδεση της με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία οδό και την ανακοίνωση για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του σιδηροδρόμου από Στρυμόνα μέχρι και το Ορμένιο.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα προγραμματιζόμενα έργα ως ανάσα πνοής για την ελληνική οικονομία και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, ενώ δεσμεύθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις μέσα από τη Βουλή την υλοποίηση τους.
Οι κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Πέτροβιτς συζήτησαν διεξοδικά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην όχθη του Έβρου από τις πλημμύρες των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά και τον τρόπο ανακούφισης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και εν γένει των πλημμυροπαθών.

Ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο Επιμελητήριο Έβρου

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Έβρου, μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την στήριξη των νέων και των ανέργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη.
Το Επιμελητήριο Έβρου λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και αρωγός του επιχειρηματία, προάγει αδιάλειπτα την εξωστρέφεια και ασπάζεται την ανάγκη για καινοτομία και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών.



Ο Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Έβρο συζήτησε με τον κ. Τοψίδη για τις υλοποιηθείσες δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην περιοχή της Θράκης και του Έβρου με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως το συνέδριο του Restart Greece που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων για την νεανική επιχειρηματικότητα και τη στήριξη των ανέργων για την επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο.

Παράλληλα, οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται από την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την Έρευνα και την Τεχνολογία και την ιδιαίτερη δυναμική που θα δώσει στην περιοχή του Έβρου η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΚΕΑΜ-ΘΡΑ) «Καραθεοδωρή» που δρομολόγησε ο κ. Δερμεντζόπουλος, καθώς το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών (Ι.ΔΙ.ΦΥ.ΤΕ.ΚΑ) θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη, ενώ το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων και Αγροτικής Παραγωγής (Ι.ΤΕ.Τ.Α.Π.) έδρα την Ορεστιάδα.

Τα ερευνητικά κέντρα συνδέονται με τα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία και με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η περιφερειακή διάσταση της έρευνας και διασφαλίζεται η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσέλκυση επενδυτών και στην απασχόληση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυτός είναι ο στόχος και του ΕΚΕΑΜ-ΘΡΑ «Καραθεοδωρή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v