Ο Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα

Συγκεκριμένες προτάσεις σε στοχευμένους τομείς εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός (VIDEO)

  • Real.gr
Ο Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα
Περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες και ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στην τελική ευθεία του προεκλογικού του αγώνα ανοίγει τα χαρτιά του και εξαγγέλλει προτάσεις που αφορούν συγκεκριμένους φορείς αλλά και τους φορολογούμενους.

Συνομιλητές του Α. Σαμαρά σημειώνουν πως οι κινήσεις αυτές είναι κοστολογημένες και νοικοκυρεμένες καθώς στόχος είναι όπως έχει πει επανελλημένως ο πρωθυπουργός η χώρα να μην επιστρέψει στα ελλείμματα.

Με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά» ο Α. Σαμαράς δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 7% το 2015, ενώ στα δύο επόμενα χρόνια ο συντελεστής θα κατέβει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Παράλληλα προαναγγέλλει μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και στον ΦΠΑ.

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο πρωθυπουργός ξεκινάει τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις από τον ANT1 (αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8) και θα ακολουθήσει μία ακόμη την Κυριακή το πρωί.

Από τους πρώτους νόμους που θα φέρει ο πρωθυπουργός όπως τονίζει σε δήλωση του θα είναι η ρύθμιση για συναλλαγματικές ισοτιμίες που προέκυψαν μετά τις εξελίξεις με το Ελβετικό φράγκο και αφορούν 70.000 δανειολήπτες .

Άλλωστε ο Α. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή είναι σε ανοιχτή γραμμή για το επίμαχο θέμα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και με τους διοικητές των συστημικών τραπεζών.

Τα δύο σποτ για Ραχήλ Μακρή και Ευκλείδη Τσακαλώτο

Η ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου στα περί κινδυνολογίας και μονταζιέρας, έδωσε στην δημοσιότητα δύο νέα τηλεοπτικά σποτ. Το πρώτο αφορά την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή και την δήλωση της για τύπωμα χρημάτων αν σταματήσει η ρευστότητα που προκάλεσε σάλο.



Το δεύτερο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ αναφέρεται στην δημόσια τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος μετέχει στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για ανώτατους φορολογικούς συντελεστές που θα κυμανθούν μεταξύ του 50% και του 60%.




 Ο Σαμαράς προανήγγειλε προσλήψεις στην υγεία

Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι το αίτημά τους είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, τους ορεινούς τόπους και τις πόλεις.

«Θεωρώ πολύ θετικό που ο πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά», τόνισε ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προσλήψεις.

Από την πλευρά των οδοντιάτρων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης δήλωσε ότι η οδοντιατρική είναι εκτός ΕΟΠΥΥ και αυτό συζήτησαν με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κατσίκης είπε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ώστε να συμπεριληφθεί η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΥΥ ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να έχει οδοντιατρική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες τώρα δεν υπάρχουν. «Αυτό ο πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι "θα το προσπαθήσω"», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v