Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την απόλυτη απελπισία»

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση του Αντώνη Σαμαρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη

  • Real.gr
Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την απόλυτη απελπισία»
Με το δίλημμα «Αντώνης Σαμαράς ή Αλέξης Τσίπρας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ, οδεύουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης του στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να παίξει τη χώρα στα ζάρια, κι ότι θα φέρει την απελπισία. Παράλληλα, τόνισε ότι θα συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, αλλά και με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε και την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και την προσφυγή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον ELA.


Real.gr Σαμαράς ΣΥΡΙΖΑ by realmedialive

«H ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά. Και οι Ευρωπαϊκές Αγορές αντιδρούν. Και αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα, θα ξαναγίνουμε δυο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων! Όμως έχω περάσει και χειρότερα. Και τώρα εδώ είμαι. Να πάνε καλά οι εκλογές - και θα το περάσουμε και αυτό το εμπόδιο! Θα το περάσουμε!»

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «μεγάλη απάτη» το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ως προϋπόθεση για να κάνει πράξη τα όσα υπόσχεται το «κούρεμα» του χρέους.

«θα έρθει εδώ πέρα και θα πει στον Ελληνικό λαό, «Τι να κάνω δεν μπορώ να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου της Θεσσαλονίκης και γι αυτό θα πρέπει να σας βάλω φόρους». Αυτή είναι η απάτη. Εγώ θεωρώ ότι έχει δημιουργήσει όλη αυτήν την κατάσταση, που σήμερα τα ξένα πρακτορεία, πολλά από αυτά, προεξοφλούν - γιατί δεν ξέρουν, δεν πρόκειται να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η είδηση είναι η αρνητική πάντα - πολλά προεξοφλούν ότι η Ελλάδα πάει σε νέο Μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού. Ότι εκεί οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είναι που δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Και αυτό είναι που οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψει ο Ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, αλλά και το κόμμα του Γ. Παπανδρέου


real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ by realmedialive

«Τολμώ να πω ότι είμαι ο μόνος Πρωθυπουργός σε όλα τα μεταπολεμικά χρόνια, που δημιούργησε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας, που άντεξε και που παρήγαγε έργο. Μάθαμε πολλά από αυτήν την εμπειρία και θα τη συνεχίσουμε. Θα συνεργαστώ, λοιπόν, και με τα δύο κόμματα, με τα τρία κόμματα, με όσα κόμματα υπάρχουν, είτε λέγεται ΠΟΤΑΜΙ, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται Παπανδρέου, είτε λέγεται όλοι μαζί, όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη. Θα συνεργαστούμε μαζί για να έχουμε έναν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό που δίνει την ανάσα των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και επομένως, σας το λέω ευθέως, ότι εγώ ναι θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας με ευρύτερες συγκλίσεις. Γιατί; Γιατί πρέπει να ξαναφτιάξεις μια Ελλάδα με γερά θεμέλια, που να ενώνει όλους τους Έλληνες. Αυτή η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους».

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τέλος στο θέμα του debate τονίζοντας πως δεν συζητά απευθείας με τους υβριστές του. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και προανήγγειλε μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές, στον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.


real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v