Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων

Αρνήθηκε να εγκρίνει την αποστολή οπλισμού "καθοδηγούμενος από την αρχή ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη

  • Real.gr
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων
Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μπόρις Τούτσιτς παραιτήθηκε, επειδή εξέφρασε αντίθεση στην πώληση όπλων στην Ουκρανία.

Ο κ. Τούτσιτς, πολιτικός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και στέλεχος της Ένωσης Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) τού προέδρου της σερβοβοσνιακής οντότητας, Μίλοραντ Ντόντικ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ενέργειες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι αρχές της Βοσνίας άναψαν το "πράσινο φως" για την πώληση πυρομαχικών, αξίας 5,5 εκ. ευρώ, στις ουκρανικές αρχές που μάχονται εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία και η ανάμειξη της Βοσνίας σε αποστολή όπλων οδήγησε στην παραίτηση του κ. Τούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο Μπόρις Τούτσιτς παραιτήθηκε επειδή αρνήθηκε να εγκρίνει την αποστολή οπλισμού "καθοδηγούμενος από την αρχή ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν πρέπει να συμμετάσχει στον εφοδιασμό με όπλα, χώρας που διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας".

Ο κ. Τούτσιτς αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση αποστολής στην Ουκρανία πυρομαχικών που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Κόνιτς, στη νότια Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Πηγ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v