Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νεκροί σε σύγκρουση Χεζμπολάχ - Ισραήλ

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασαν τη ζωή τους.

  • Real.gr
Τρεις νεκροί σε σύγκρουση Χεζμπολάχ - Ισραήλ
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον μιας περιπόλου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Νεκρός και ένας Ισπανός κυανόκρανος.

«Ένας αντιαρματικός πύραυλος έπληξε ένα στρατιωτικό όχημα σκοτώνοντας δύο στρατιώτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η ζωή των επτά τραυματιών δεν κινδυνεύει.

Η ανακοίνωση του θανάτου των δύο στρατιωτών καθυστέρησε επί πολλές ώρες, ώστε να ενημερωθούν πρώτα οι οικογένειές τους.

Ο Ισπανός κυανόκρανος σκοτώθηκε κοντά στα διαφιλονικούμενα Αγροκτήματα Σεμπάα, κοντά στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών, όπου χτυπήθηκε η αυτοκινητοπομπή του ισραηλινού στρατού.

Μετά το μεθοριακό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ τόνισε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη «στην απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, με την οποία έληξε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Λιβάνου η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα, ενώ ο Σαλάμ επέκρινε το Ισραήλ ότι προκαλεί την κλιμάκωση της έντασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v