Κατρούγκαλος: Μέσα στο μήνα θα λήξει το θέμα επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων

Την επαναπρόσληψη μέσα στο Φεβρουάριο 3.500 ατόμων που απολύθηκαν με αντισυνταγματικό τρόπο προανήγγειλε μέσω του realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  • Real.gr
Κατρούγκαλος: Μέσα στο μήνα θα λήξει το θέμα επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων
Την επαναπρόσληψη μέσα στο Φεβρουάριο 3.500 ατόμων που απολύθηκαν με αντισυνταγματικό τρόπο προανήγγειλε μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής της Κάτιας Μάκρη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ερώτημα με ποια διαδικασία θα προχωρήσει η συγκεκριμένη επανατοποθέτηση των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Είναι θέμα συναρμοδιότητας των υπουργών, αρμοδία των οποίων ανήκουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες. Για παράδειγμα για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών αρμόδιος είναι ο κ. Βαρουφάκης, για τους σχολικούς φύλακες αρμόδιος ο υπουργός Παιδείας κ.οκ. Είμαστε ακόμη σε μία βάση οριζόντιας συζήτησης».

Στο ερώτημα για το βάθος χρόνου που θα λάβει χώρα η διαδικασία σημείωσε: «Αμεσα. Υπάρχει μία σκέψη ώστε με διοικητικές πράξεις να ανακαλέσουμε τις πράξεις απόλυσης ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα. Κρατάω μία επιφύλαξη γιατί είμαστε, λόγω της αρμοδιότητας, σε μία επικοινωνία, ούτως ή άλλως θα χρειαστεί με το πρώτο νομοσχέδιο να λύσουμε ορισμένα τεχνικής φύσεως θέματα όπως επανασύσταση θέσεων κλπ. Είναι από τα θέματα της άμεσης προτεραιότητάς μας. Μέσα στο μήνα θα έχει λήξει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v