Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς αυτοκριτική η πρώτη ομιλία Σαμαρά μετά την εκλογική ήττα. Γιατί δεν υποδέχθηκε τον Τσίπρα στο Μαξίμου.

Σαμαράς: Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς ουσιαστική αυτοκριτική ήταν η πρώτη ομιλία του προέδρου της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα. Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής υποστήριξε πως έγιναν επικοινωνιακά λάθη τα οποία εντόπισε κυρίως στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας πως η ΝΔ έχασε ελάχιστες ψήφους σε σχέση με το 2012

«Η παράταξη κατάφερε να μείνει αλώβητη. Έχασε με το μικρότερο ποσοστό που έχει χάσει κόμμα στην Ευρώπη που εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα. Στο λεκανοπέδιο που όλοι περίμεναν να υποστούμε Βατερλό αυξήθηκαν οι δυνάμεις μας. Δεχθήκαμε πόλεμο που προκάλεσε αποσυσπείρωση. Δεν καλλιεργήσαμε τον φόβο όπως πολλοί υποστήριξαν, επισημάναμε τους κινδύνους».

Όσον αφορά για το γεγονός ότι δεν υποδέχθηκε τον νέο πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για προπαγάνδα καθώς όπως είπε ήταν εκείνος που πήρε το βράδυ των εκλογών τον Α. Τσίπρα στο τηλέφωνο για να τον συγχαρεί «Επικοινώνησαν την επόμενη μέρα τα γραφεία των δύο κομμάτων και δεν μας ενημέρωσαν για το πότε ο κ. Τσίπρας θα πήγαινε στο Μαξίμου»

Ο Α. Σαμαράς σχολιάζοντας το πρώτο στίγμα της νέας κυβέρνησης τόνισε πως επιβεβαιώνονται από τώρα οι φόβοι της ΝΔ ενώ χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμο για την οικονομία το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα δημιουργία ενός άτυπου πολιτικού συμβουλίου με την συμμετοχή και του Βαγγέλη Μειμαράκη. Η ΝΔ θα προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη για αντιπρόεδρο της βουλή.

Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναλαμβάνει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Βρούτσης


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v