Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αγρίεψε» ο καιρός - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην χώρα μας, με θυελλώδεις νότιους ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Αγρίεψε» ο καιρός - Πλημμύρες και κατολισθήσεις
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην χώρα μας, με θυελλώδεις νότιους ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να σημειωθούν κατολισθήσεις αλλά και να υπάρξουν έντονα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ηπείρου.

Οι πλημμύρες και τα χιόνια «παρέλυσαν» πολλές περιοχές της Ηπείρου. Μάλιστα, στην Άρτα και σε έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.

Επίσης, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Περιφέρεια και δήμοι επιστράτευσαν όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν, ακόμη και ιδιωτών, προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας πραγματοποίησαν χθες συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την βροχόπτωση.

Σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και επιστρατεύτηκαν μηχανήματα ώστε να μείνουν ανοικτοί. Στην Αιτωλοακαρνανία, παρακολουθείται διαρκώς η στάθμη των νερών του Εύηνου ποταμού στην περιοχή του Άνω και Κάτω Κάμπου Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας, ώστε να μην υποχωρήσουν τα προστατευτικά αναχώματα.

Ζημιές σε φορτηγά που ήταν σταθμευμένα εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού Super Fast 2 - το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Μπάρι - προκλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων. Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα να ανατραπούν και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές και σε άλλα φορτηγά.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Επαγρύπνηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και τις επόμενες ώρες συνιστούν οι μετεωρολόγοι, ενώ προβλέπουν ότι έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και την ερχόμενη εβδομάδα.


Real.gr Kairos 1-2-2015 από realmedialive

Ως και τις απογευματινές ώρες σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

• Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα (ιδιαίτερα σε δυτική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στο Ανατολικό Αιγαίο (ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα). Πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας (κυρίως στην Κεντρική Στερεά).

• Οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ιδιαίτερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

• Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με τις εντάσεις τους κατά τόπους να φτάσουν τα 9 και πιθανόν τα 10 μποφόρ. Μεγαλύτερη διάρκεια και εμμονή θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα Κεντρικά και Βόρεια πελάγη του Ιονίου και ιδιαίτερα του Αιγαίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v