Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα

Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική, για το 24ωρο του Σαββάτου

Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα
Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική, για το 24ωρο του Σαββάτου 31.01.15, λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα. Συγκεκριμένα, στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ 117μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 115 μg/m3, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 117 μg/m3 και ΜΑΡΟΥΣΙ 106 μg/m3.

Επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για το λόγο αυτό, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 70601/23.12.2013, συστήνεται:

• Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

• Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

• Σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v