Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Wikileaks απαιτεί απαντήσεις από την Google

Στο FBI η επικοινωνία τριών στελεχών του

  • Real.gr
Το Wikileaks απαιτεί απαντήσεις από την Google
Με «έκπληξη και δυσαρέσκεια» πληροφορήθηκε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός WikiLeaks πληροφορήθηκε ότι το FBI είχε στα χέρια του όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τρία επιτελικά στελέχη του, αφού η Google από τον Μάρτιο του 2012 συμμορφώθηκε με μυστική εντολή που εκδόθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή, μεταδίδει σήμερα ο Guardian.

To WikiLeaks ζητά τώρα εξηγήσεις από τον Έρικ Σμιντ, πρόεδρο της Google, διαμαρτυρόμενο για την αποκάλυψη του γεγονότος σχεδόν τρία χρόνια μετά την έκδοση του εντάλματος. Το WikiLeaks εκφράζει στην επιστολή του αυτή έκπληξη και δυσαρέσκεια καθώς η εταιρεία δεν ενημέρωσε τους συνδρομητές της, στερώντας τους έτσι την δυνατότητα να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους για προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας από τις παράνομες αναζητήσεις.

Υποκείμενοι στην έρευνα ήταν η βρετανίδα συντάκτρια επί των ερευνών Sarah Harrison, η εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού Kristinn Hrafnsson και ο Joseph Farrell, ένας από τους αρχισυντάκτες της.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v