Ρουμανία: Αστυνομικές έρευνες για υπόπτους φοροδιαφυγής

Οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" φέρεται να προκάλεσαν ζημιές 100 εκατ. δολαρίων στον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Real.gr
Ρουμανία: Αστυνομικές έρευνες για υπόπτους φοροδιαφυγής
Δεκατέσσερις έρευνες πραγματοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές στην πόλη του Βουκουρεστίου και την ευρύτερη περιοχή, για υπόπτους φοροδιαφυγής και "ξεπλύματος βρώμικου χρήματος" που φέρεται να προκάλεσαν ζημίες 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ίλφοβ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζεται ότι 30 άτομα προσήχθησαν για ανάκριση και περαιτέρω νομικές ενέργειες θα μπορούσαν να ληφθούν εναντίον τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί της Περιφερειακής Διεύθυνσης και της Υπηρεσίας Ειδικής Παρέμβασης και Δράσης συμμετείχαν στις έρευνες, οι οποίες είχαν, επίσης, την εξειδικευμένη υποστήριξη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων της Γενικής Επιθεώρησης της Ρουμανικής Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί συνέλαβαν επ' αυτοφώρω δύο εκπροσώπους εταιρείας που κατέθεταν 300.000 δολάρια σε υποκατάστημα τράπεζας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και επρόκειτο να σταλεί στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v