ΗΠΑ-Ρωσία: Νέα «κόντρα» για την Ουκρανία

Η παράδοση όπλων στην Ουκρανία από πλευράς των ΗΠΑ θα προκαλούσε «τεράστια ζημιά» στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, τονίζει η Μόσχα. Τι αναφέρει ο Τζον Κέρι.

  • Real.gr
ΗΠΑ-Ρωσία: Νέα «κόντρα» για την Ουκρανία
Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα θεωρήσει ενδεχόμενη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να προμηθεύσουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία απειλή για την εθνική της ασφάλεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Ο Λουκασέβιτς έκανε το σχόλιο αυτό αναφερόμενος στις εκκλήσεις του Κιέβου προς τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν στην Ουκρανία όπλα ώστε ο ουκρανικός στρατός να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι προελαύνουν.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε ακόμη το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί όπλα τα οποία έχουν αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό των όπλων μαζικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία. Ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς είπε ότι η πιθανή παράδοση αμερικανικών θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο θα επιφέρει «κολοσσιαία ζημιά» στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον μπορεί «να προκαλέσει μια κολοσσιαία ζημιά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις», υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύγκρουση»

Οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση» με τη Ρωσία και υποστηρίζουν μια «ειρηνική επίλυση» της ουκρανικής σύγκρουσης η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο ο Τζον Κέρι.

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία. Ουδείς την επιδιώκει. Ούτε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ποροσένκο. «Θέλουμε μια ειρηνική επίλυση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v