LIVE: Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση με την αίθουσα της Ολομέλειας την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.

  • Real.gr
LIVE: Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση με την αίθουσα της Ολομέλειας την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.




11:21 Πριν από τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία, αν και η ψηφοφορία είναι μυστική, καθώς εκτός από το κυβερνών κόμμα και τον έτερο κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της ψήφισης της νεαρής βουλευτή.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ αν δεν βλέπετε εικόνα από το κανάλι της Βουλής

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο πρόεδρoς της Boυλής εκλέγεται με μυστική ψηφoφoρία και με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών. Aν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειoψηφία, η ψηφoφoρία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύo πρώτων σε ψήφoυς και εκλέγεται αυτός πoυ έλαβε τις περισσότερες ψήφoυς.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά στα χρονικά της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που γυναίκα ψηφίζεται ως πρόεδρος της Βουλής. Η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί ήταν η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη το 2004, έχοντας θητεύσει για δυο κοινοβουλευτικές περιόδους συνολικά από το 2004 έως και το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v