Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους και τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός της Κύπρου, Ντ. Μιχαηλιδης και ο γιος του.

  • Real.gr
Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1
Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλιδης και ο γιος του.

Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,οι εμπλεκόμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κύπριος πρώην πολιτικός, το 1997, εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγη ώρα να εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v