«Συμμαχία λογικής» για να αλλάξει η Αθήνα

Για την αναγκαιότητα μίας «συμμαχίας λογικής» προκειμένου να αλλάξει η μοίρα της Αθήνας, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Γιάννης Τσιρώνης

  • Real.gr
«Συμμαχία λογικής» για να αλλάξει η Αθήνα
Για την αναγκαιότητα μίας «συμμαχίας λογικής» προκειμένου να αλλάξει η μοίρα της Αθήνας, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια διημερίδας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με τίτλο «Μητροπολιτικές παρεμβάσεις Αθήνα 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, προαπαιτούμενα για την αλλαγή της πρωτεύουσας είναι ο σεβασμός σε έναν ενιαίο χωροταξικό σχεδιασμό, το σταμάτημα της αλόγιστης δόμησης με παράλληλη προώθηση επενδυτικών ευκαιριών σε αναπλάσεις και αναδομήσεις, ώστε «να ξαναζωντανέψουν υποβαθμισμένες περιοχές και να πάψει το ξεχείλωμα της πόλης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επίσης την ενεργειακή και υδατική αναβάθμιση των κτιρίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ αναφέρθηκε, επίσης, «στα αδιέξοδα της πόλης της Αθήνας», κάνοντας λόγο για άναρχη αστυφιλία, αποσπασματικές και πελατειακές ρυθμίσεις σε βάρος ενός συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού, για δεκάδες εξαιρέσεις που έγιναν κανόνας και έδωσαν το κακό παράδειγμα, αλλά και για κοντόφθαλμη πολιτική στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Τσιρώνης κλείνοντας τον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «παρά την ευρύτατη αποδοχή των δημιουργικών προτάσεων από την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα όρθωνε έναν τοίχο άρνησης», προσθέτοντας ότι «αυτό δεσμευόμαστε να σταματήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v