Το Εurogroup… θα κρίνει τις εξελίξεις στη ΝΔ

Σε θέση μάχης οι δελφίνοι. Αναμένεται απάντηση από τον Σαμαρά. «Κλειδί» η στάση του Κώστα Καραμανλή.

  • Real.gr
Το Εurogroup… θα κρίνει τις εξελίξεις στη ΝΔ

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Εurogroup την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στην ΝΔ καθώς σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία τότε αναμένεται κορυφαία στελέχη να βγουν μπροστά και να αμφισβητήσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες οι παρασκηνιακές διεργασίες αναμένεται να ενταθούν από όλες τις πλευρές και η εσωκομματική σύγκρουση δεν είναι βέβαιον ότι θα αποφευχθεί, παρά το γεγονός ότι οι πάντες δηλώνουν πως θέλουν να την αποφύγουν στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Τα όσα ειπώθηκαν στο δείπνο που οργάνωσε η Μ. Γιαννάκου στην Αθηναΐδα και μετείχαν 12 στελέχη της ΝΔ δείχνουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην «γαλάζια» παράταξη. Το παρών έδωσαν οι Ντ. Μπακογιάννη Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Ολ. Κεφαλογιάννη, Κ. Χατζηδάκης , Ευρ. Στυλιανίδης, Νικ. Κακλαμάνης , Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Ευ. Αντώναρος, Γ. Παπανικολάου και Σ. Ιωαννίδης. Ο κ. Β. Μεϊμαράκης , ο οποίος είχε επίσης προσκληθεί δεν παρέστη, επικαλούμενος την κρισιμότητα της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος που επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αναμένεται να είναι θυελλώδης. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας από το βήμα της ΚΟ.

Ο Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει - όπως είπε - σημαντική διεύρυνση της διαφοράς - του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Άμεσες κινήσεις ζήτησε και ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς έχει την ευθύνη για την μετακίνηση του κόμματος δεξιότερα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ήταν πιο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις με δεδομένα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως το εθνικό συμφέρον θα πρέπει να μπει πάνω από το κομματικό.

Ο Ευρ. Στυλιανιδης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες και να τεθεί μέσα στα πλαίσια αυτών το θέμα της ηγεσίας. «Να τους ταράξουμε στην νομιμότητα», φέρεται να είπε προτείνοντας ακόμη και έκτακτο συνέδριο.

Ο Σάκης Ιωαννίδης, όπως και ο Ευ. Αντώναρος διαφώνησαν, λέγοντας ότι τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο.

Επίσκεψη στον Καραμανλή

Τις επόμενες ημέρες στελέχη της ΝΔ που μετείχαν στο δείπνο αναμένεται να δουν τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να συζητήσουν όλες τις εξελίξεις αλλά και για να του μεταφέρουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται από την πρώτη στιγμή υπέρ της ενότητας της παράταξης και γι αυτό τον λόγο υποστηρίζει τις συντεταγμένες κινήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μέσα από τα θεσμικά όργανα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v