Λιβύη: Ένοπλοι απείλησαν πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής

Πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε απόσταση πενήντα ναυτικών μιλίων από την Τρίπολη, απειλήθηκε από Λίβυους – πιθανότατα - ένοπλους άνδρες.

  • Real.gr
Λιβύη: Ένοπλοι απείλησαν πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής
Πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε απόσταση πενήντα ναυτικών μιλίων από την Τρίπολη, απειλήθηκε από Λίβυους - πιθανότατα - ένοπλους άνδρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ένοπλοι κατέφθασαν με ταχύπλοο στο σημείο όπου βρίσκονταν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ακτοφυλακής (οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν όπλα) και τους απείλησαν απαιτώντας να τους επιστραφεί, στο τέλος της επιχείρησης διάσωσης το πλεούμενο με το οποίο ταξίδευαν οι μετανάστες.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre, «είναι όλο και περισσότερες οι σημαίες του ισλαμικού χαλιφάτου οι οποίες κυματίζουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης».

Η δε Ιταλίδα υπουργός άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι, μετά τις αναφορές της σε πιθανή στρατιωτική συμμαχία της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών κατά του Χαλιφάτου θέλησε να καταστήσει σαφές ότι «πρώτα απαιτείται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους της διεθνούς διπλωματίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v