Handelsblatt: Είναι ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;

Την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το όνομα της τρόικας επικρίνει με τον προκλητικό τίτλο «Ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;» η Handelsblatt.

Handelsblatt: Είναι ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;
Την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το όνομα της τρόικας επικρίνει με τον προκλητικό τίτλο «Ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;» η Handelsblatt τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία και χαρακτηρίζοντας τον νέο πρωθυπουργό της χώρας δημαγωγό.

Η Δημοκρατία, αναφέρει ο συντάκτης (σ.σ. πρόκειται για γερμανό καθηγητή και όχι για άρθρο της εφημερίδας), αντιθέτως με τα κουτσομπολιά, δεν είναι μια ιδεολογία αλλά ένας κανόνας συναίνεσης, μια συμφωνία σε αρχές. Και αυτό ισχύει τόσο στα αρχαία χρόνια όσο και σήμερα. Μόνο οι κανόνες της Δημοκρατίας οδηγούν στην έκφραση των επιθυμιών της πλειοψηφίας και από πολιτικές να μεταμορφωθούν σε πραγματικότητα.

Αλλά όπως τότε και τώρα ο κίνδυνος της Δημοκρατίας είναι η δημαγωγία. Παραλληλίζοντας τη σημερινή Δημοκρατία με αυτήν της αρχαίας Ελλάδας ο συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει το φαινόμενο της δημαγωγίας που βασικό της εργαλείο είναι να παρουσιάζει τα πράγματα αντίστροφα από την πραγματική τους διάσταση και να επιχειρηματολογεί χειραγωγώντας τους πολίτες, και προσάπτει αυτές τις ιδιότητες στον Αλέξη Τσίπρα.

Περιγράφοντας τα αποτελέσματα μεταδοτικότητας που προκαλεί η δημαγωγία στους λαούς ο συντάκτης καταλήγει περιγράφοντας την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ που τον υποδέχτηκαν με «Ωσαννά», ενώ λίγες μέρες μετά του φώναζαν «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν» αναφέροντας ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα που ο εξαπατημένος λαός θα αντιταχθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ: enikonomia

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v