Το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία

Γιατί ο πρωθυπουργός θέλει Επίτροπο που να προέρχεται από τον πολιτικό του χώρο. Το θέμα πρεστίζ για το Μέγαρο Μαξίμου. «Κίνημα» διαφωνούντων να μην ανακοινωθεί υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, καθώς διαφορετικά θα αναγκαστούν να τη στηρίξουν.Γιατί ανεβαίνουν οι μετοχές Παυλόπουλου.

  • Real.gr
Το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία
Συνεχείς επαφές με κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη έχουν από το πρωί άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου έως αργά το βράδυ να έχει οριστικοποιήσει ο πρωθυπουργός ποιο πρόσωπο θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Αλ. Τσίπρας:

• Βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος να αποδείξει πως τώρα που διαθέτει το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο δεν υποχωρεί κάτω από πιέσεις στο εσωκομματικό του μέτωπο ή αποστέλλει το μήνυμα ότι είναι «εύκολος στους συμβιβασμούς».

• Με δεδομένη, επίσης, την απόφασή του ο νέος Πρόεδρος να προέρχεται από την κεντροδεξιά, αν θα κατορθώσει να έχει νέο Επίτροπο που θα προέρχεται από την αριστερά ή όχι.

Οι απαντήσεις που θα δώσει στα παραπάνω ερωτήματα ο πρωθυπουργός εκτιμάται από πολλούς ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μελλοντική πορεία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr:

• Στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει το όνομα του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος παραμένει και το φαβορί.

• Ανεβασμένες, ωστόσο, ταυτόχρονα είναι και οι μετοχές του Προκόπη Παυλόπουλου.

Γλέζος υπέρ αριστερού Προέδρου

Ο Μαν. Γλέζος τάσσεται ευθέως υπέρ της ανάδειξης ενός νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προέρχεται από την Αριστερά, ώστε να ολοκληρωθεί η μεγάλη αλλαγή που ψήφισε ο λαός.

Υπέρ Προέδρου από την Αριστερά τάσσεται και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Επιβολή

Πληροφορίες του Real.gr, ωστόσο, επιμένουν πως οι εσωκομματικού αντίπαλοι του Αλ. Τσίπρα έχουν ως στόχο να μην ανακοινωθεί η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να συμφωνήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v