Το «Ποτάμι»: Δέσμια ιδεοληψιών η θέση του υπουργού Παιδείας για τα πρότυπα σχολεία

Να συναντήσει τους μαθητές από τα πρότυπα σχολεία και εκεί θα καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα παιδιά των "μπουρζουάδων" αλλά -στη μεγάλη τους...

  • Real.gr
Το «Ποτάμι»: Δέσμια ιδεοληψιών η θέση του υπουργού Παιδείας για τα πρότυπα σχολεία
Να συναντήσει τους μαθητές από τα πρότυπα σχολεία και εκεί θα καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα παιδιά των "μπουρζουάδων" αλλά -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- με παιδιά φτωχών οικογενειών που αναζητούν μια ευκαιρία για να ξεπεράσουν τις ανισότητες της κοινωνίας μας, προτρέπει τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για τη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η άποψή του ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.

«Προχώρησε σήμερα σε άλλη μια απίστευτη δήλωση. Είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα πρότυπα σχολεία είναι "χιτλερικό εγχείρημα"! Η δήλωσή του, όπως ήταν επόμενο, εξανάγκασε σε παραίτηση τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων», επισημαίνει το Ποτάμι και υπογραμμίζει: «Δύο τινά συμβαίνουν.

Ή η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα ή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι περιθωριακών ιδιωτικών σχολείων, που έχουν ενοχληθεί από τη μεγάλη επιτυχία των δημόσιων πρότυπων σχολείων».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v