Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα συνάντηση Κέρι - Ζαρίφ την Κυριακή

Το ραντεβού των υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ιράν θα γίνει στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

  • Real.gr
Νέα συνάντηση Κέρι - Ζαρίφ την Κυριακή
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναμένεται να μεταβεί την Κυριακή στη Γενεύη για συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Σάββατο, ο Κέρι θα επισκεφτεί τη Βρετανία όπου θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

Το Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, θα αρχίσουν εκ νέου σήμερα συνομιλίες θέμα των οποίων θα είναι η προσπάθεια περιορισμού των κενών που απομένουν να διευθετηθούν στις διαπραγματεύσεις.

Για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνάντηση είχαν  η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις, με τον Ισραηλινό ομόλογό της, Γιόσι Κόεν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο σύμβουλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να επισκεφτεί τον επόμενο μήνα τον Λευκό Οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο