Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη η νέα πρόεδρος της Κροατίας

Οι λεπτομέρειες ρυθμίζονται και σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης.

  • Real.gr
Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη η νέα πρόεδρος της Κροατίας
Η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς θα επισκεφθεί τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, όπως επιβεβαιώθηκε από το προεδρικό γραφείο.

Οι λεπτομέρειες ρυθμίζονται και σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Η Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς δήλωσε νωρίτερα ότι επιθυμεί η γειτονική Βοσνία - Ερζεγοβίνη να είναι η πρώτη χώρα, την οποία θα επισκεφθεί ως πρόεδρος της Κροατίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κ. Κιτάροβιτς, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στις 19 Φεβρουαρίου, τόνισε ότι ξεχωριστός στόχος εξωτερικής πολιτικής είναι η προστασία των Κροατών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την οποία θεωρεί κράτος τριών ισότιμων λαών - των Μουσουλμάνων, των Σέρβων και των Κροατών.

Η πρόεδρος της Κροατίας, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι εκ μέρους του Σέρβου προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς την προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Σερβία, ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει ημερομηνίες, επειδή πρώτα επιθυμεί να μεταβεί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v