Στα άκρα η σύγκρουση

Βαριές κουβέντες ανταλλάσσουν Μαξίμου και ΝΔ. Σαμαράς: Ο Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται. Για «πανικό» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

  • Real.gr
Στα άκρα η σύγκρουση
«Άναψε» φωτιές η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι συνεργάζεται με τους εταίρους προκειμένου να δημιουργήσει «χρηματοπιστωτική ασφυξία» και να πιέσει την κυβέρνηση. 

«Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Άμεση και ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «μεγάλη απόγνωση», χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα είπε στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως φτιάχνει «φανταστικούς εχθρούς προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα». Ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε λέγοντας: «Αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος».

Για «πανικό» της ΝΔ έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές. «..Ντροπή…ανοησίες…ψέματα…βαθιά νυχτωμένος…» είναι μερικές από τις εκφράσεις του κ. Σαμαρά, αναφέρουν και προσθέτουν ότι «το ψέμα πάνω στο οποίο βάσισε την πολιτική του, ότι δηλαδή «δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος», καταρρέει.

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση της ΝΔ, μετά τις διαρροές από το Μαξίμου. «Ο κ. Τσίπρας φοβάται και βρίζει. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά και η ντροπή θέλει αρετή. Και δεν την έχει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v