Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογείται ο Π. Βλαστός

Ενώπιον των ανακριτών Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα απολογείται σήμερα Παναγιώτης Βλαστός.

  • Real.gr
Απολογείται ο Π. Βλαστός
Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Ενώπιον των ανακριτών Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα απολογείται σήμερα Παναγιώτης Βλαστός. Ο βαρυποινίτης φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές και στην οποία αποδίδονται σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακίνηση μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες, αρπαγές, σχέδια απαγωγών και εκβιασμούς.

Τη δράση του κυκλώματος αποκάλυψε στις αρχές η εξαδέλφη του και «δεξί» του χέρι τα τελευταία χρόνια, Ευαγγελία Βλαστού. Η «Λίτσα» αποφάσισε να μιλήσει λίγο μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση εναντίον της στις 2 Ιανουαρίου 2014 όταν και απολογήθηκε για πρώτη φορά στην ασφάλεια. Όπως κατήγγειλε, ο Βλαστός ήθελε να τη βγάλει από τη μέση καθώς πίστευε πως του είχε «φάει» 250.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα οποία της είχε εμπιστευτεί για να τα κρύψει.

Η εξαδέλφη του Βλαστού αν και συνεργάστηκε με τις αρχές, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα βαρύ κατηγορητήριο καθώς έχει παραδεχθεί πως είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα και ότι έναντι μηνιαίου μισθού που της έδινε ο Βλαστός συντόνιζε τη δράση του, βάσει των οδηγιών που της έδινε ο βαρυποινίτης.

Πριν από λίγες ημέρες απολογήθηκε σε χώρο εκτός των δικαστηρίων και φέρεται να επανέλαβε όλα όσα έχει ισχυριστεί στις επτά προανακριτικές της καταθέσεις για πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με το κύκλωμα των «νονών». Η Βλαστού με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογίες και οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος.

Αναμένεται επίσης να απολογηθούν στους ανακριτές ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς φέρεται να υποκίνησε εκβιασμό κατά του συγκρατούμενού του και άλλοτε στενού του συνεργάτη Ιωάννη Σμπώκου καθώς και ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτήρης Εμμανουήλ, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που κρατήθηκε προσωρινά στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στον τελευταίο, η δικογραφία αποδίδει ρόλο «πληροφοριοδότη» του Βλαστού για τους εύπορους κρατούμενους της εν λόγω πτέρυγας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v