Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα συνομιλιών Κέρι-Ζαρίφ

Για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

  • Real.gr
Δεύτερη ημέρα συνομιλιών Κέρι-Ζαρίφ
Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ιράν άρχισαν σήμερα μια δεύτερη ημέρα συνομιλιών για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με στόχο να εξασφαλίσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας ως το τέλος Μαρτίου.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο ιρανός ομόλογός του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ συναντώνται στην ελβετική πόλη του Μοντρέ την ώρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να επικρίνει τη διπλωματία αυτή σε ομιλία του στο Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον.

Ο στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να πεισθεί το Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του με αντάλλαγμα την άρση οικονομικών κυρώσεων που έχουν παραλύσει την οικονομία αυτής της πετρελαιοεξαγωγικής χώρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ΗΠΑ και μερικοί από τους συμμάχους τους, κυρίως το Ισραήλ, υποπτεύονται το Ιράν ότι χρησιμοποιεί το μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμά του για να καλύψει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Το Ιράν το αρνείται και λέει πως το πυρηνικό πρόγραμμά του έχει ειρηνικούς σκοπούς, όπως την παραγωγή ηλεκτρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v