Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας για όλους πλην των μακροχρόνια ανέργων

Μόνον οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τονίζει το ΙΚΑ.

  • Real.gr
Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας για όλους πλην των μακροχρόνια ανέργων
Μόνον οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015 έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Επίσης, η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ika.gr χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία άμεσης εξυπηρέτησής τους, μια αδυναμία όμως που οφείλεται στη δραματική μείωση του προσωπικού του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια», καταλήγει η Διοίκηση του ΙΚΑ.

Πάγια τακτική ο εσωτερικός δανεισμός

Πάγια τακτική είναι για το ΙΚΑ ο εσωτερικός δανεισμός,όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ιδρύματος σχετικά με τα προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση , σε μηνιαία βάση εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με σκοπό την απόλυτη διασφάλιση των δυνατοτήτων του για την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων, προβαίνει στη δημιουργία ενός ασφαλούς "μαξιλαριού" στο τέλος κάθε μήνα, με τη δημιουργία Repos και εσωτερικής απελευθέρωσης αποθεματικών από Ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για διάστημα 7 έως 15 ημερών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα ή υπαρκτά προβλήματα ταμειακής ροής την ημέρα καταβολής των συντάξεων.

Η πρακτική μας αυτή έχει δικαιώσει απόλυτα αυτόν το σχεδιασμό της Διοικήσεως του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι δε διαδικασίες που ακολουθούνται μέσω του ΟΔΔΗΧ έχουν απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

Επισημαίνεται, ότι επαναλαμβανόμενοι σχολιασμοί που εμφανίζουν αυτή την πάγια τακτική του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως έκτακτο γεγονός, δεν συμβάλλουν θετικά, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και παράλληλα εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο σώμα των συνταξιούχων της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των οικονομικών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνουμε γνωστό, ότι με την εργώδη προσπάθεια των υπηρεσιών του Ιδρύματος τα μηνιαία έσοδα από

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v