Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μυστηριώδης Θεσσαλονίκη πηγαίνει... Βερολίνο

Η πόλη συστήνεται στο Βερολίνο μέσω ενός τουριστικού φυλλαδίου στην Έκθεση ITB Berlin.

  • Real.gr
Η μυστηριώδης Θεσσαλονίκη πηγαίνει... Βερολίνο
 Η μυστηριώδης Θεσσαλονίκη πηγαίνει... Βερολίνο! "Μια πόλη με σπουδαία ιστορία και πολλά πρόσωπα, χάρη στο πολυπολιτισμικό της παρελθόν, αποκαλύπτει τα μυστικά της!". Με αυτά τα πρώτα λόγια συστήνεται ένα νέο "πρόσωπο" της πόλης, το "Thessaloniki Mystery City", στο ολοκαίνουργιο τουριστικό φυλλάδιο που παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, στην Έκθεση ITB Berlin (4-8 Μαρτίου).

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του δήμου να συγκεντρώσει όλες τις ομάδες και εταιρείες της πόλης που ασχολούνται με την εναλλακτική ψυχαγωγία και να παρουσιάσει μια νέα θεματική τουριστική πρόταση.

Παιχνίδια απόδρασης, όπως το Mindtrap, το Braingame, το Locked, το Εscape, παιχνίδια μυστηρίου και περιπέτειας, όπως το Usual suspects και το Gamecraft , η διαδραστική παράσταση Fake time και οι εναλλακτικές βιωματικές ξεναγήσεις, του Thessaloniki walking tours και του dot2dot, αποφάσισαν να ενώσουν τις "δυνάμεις" τους, υπό την αιγίδα του Δήμου και να συνεργαστούν για την τουριστική προβολή της πόλης.

"Είναι μια πρωτοβουλία που την υποδέχονται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε όσους την αναφέρω στα ταξίδια μου στο εξωτερικό αλλά και εντός Ελλάδας" αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Το τουριστικό φυλλάδιο "Thessaloniki mystery city" προτρέπει τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν τα παιχνίδια μυστηρίου και απόδρασης που υπάρχουν στην πόλη και να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία.

Παρουσιάζεται στο περίπτερο της έκθεσης για την προβολή της Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετέχουν η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, είναι η διοργάνωση ενός σαββατοκύριακου με ασταμάτητο παιχνίδι, με σκοπό να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v